Serierna rullar vidare. Exiles damer slog Enköping borta 60 – 0 för en vecka sedan, nu förlorade de 7 – 17 på hemmaplan. Trots förlusten vinner Exiles serien. Av tidigare redovisade skäl kan Enköping känna sig förfördelade. Söderut lyckades Skåne Ladies få ihop 15 spelare till Vänersborg och förlorade 73 – 5. Göteborg på hemmaplan slog  Småland Ladies med marginal. På Göteborgs två bortamatcher har de släppt in 96 resp. 76 poäng. Poängfördelningen med två omgångar kvar är Skåne 15, Vänersborg 12, Göteborg 10 poäng. Vänersborg har två hemmamatcher kvar, hoppas de vinner.

Förväntade resultat på Superallsvenskan. Exiles med många borta slog Enköping 55 – 19. Enköping, som gjorde hyfsat ifrån sig, ser ut att ömsa skinn. Jag skall dock inte spekulera vad som händer bakom kulisserna. En ny Nr 8, 18 årige David Jensen, verkar mycket lovande.

Pingvin har nu 4 – 5 nya spelare och är troligtvis något starkare. Spartacus vann till sist 27 – 12; Adrian Quarnström gjorde hattrick inom en halvtimme men blev sedan skadad. Spartacus fick kämpa innan Hector, som spelade fullback, gjorde ett bonusförsök.

Lite statistik från Superserien: efter 4 omgångar har Exiles gjort 36 försök, 9 per match, men också släppt in 9, drygt 2 per match. Förklaringen är delvis att Exiles på ett relativt tidigt stadium släpper in alla sina reserver, normalt 8 stycken. Fram till 60” har Exiles bara släppt in 2 försök på 4 matcher; ytterligare 7 har släppts in efter 60” då många reserver skapar luckor i försvaret. Efter en tredjedel av serien och bortsett ifrån katastrofala skador tyder mycket på att Exiles tar sin 20:e SM-titel i år. Inte särskilt roligt efter 4 matcher.

Återstår Allsvenskan: jag skrev tidigare att det kan vara en rolig serie och mycket tyder på det. Det blev serievändning och i Norr tog Exiles emot Uppsala som hade slagit dem 53 – 33 efter blixtanfall de sista 10 – 12 minuterna. Nu var Uppsala lite svagare och Exiles lite starkare och det räckte för att vända på skutan. Efter de första 10 minuterna då Uppsala slog in två straffsparkar blev det Exiles för hela slanten. Det skadade inte att Ian Gowland gjorde ett gästframträdande. Det blev 36 – 6 till sist.

Efter en tuff match på bortaplan för en vecka sedan vann Erikslund till sist över Hammarby med 24 – 20. Nu var det Hammarbys tur att kämpa på bortaplan och att ta hem segern med 26 – 21.

Profixio-tabellen är helt fel. Enligt mina beräkningar har Exiles, Hammarby och Erikslund alla 11 poäng och Uppsala 5. Hammarby och Exiles har en hängmatch för att avgöra vem som leder serien efter 4 omgångar. Den spelas på Gubbängen nu på onsdag.

I Söder hade jag fel när jag trodde att Malmö varit obesegrade. De hade förlorat på hemmaplan mot LUGI. Denna helg var det bara Vänersborg/Karlstad mot Göteborg och här var det bortalaget som vann med bonuspoäng. Efter fyra omgångar är det Göteborg som leder med 16 poäng, Malmö har 14, LUGI 10 och V/K 1. Kan bli en spännande avslutning.

Seriespel tar nu paus i nästan 10 veckor! Vi får hoppas att någon förening har tagit på sig uppgiften att organisera 7-manna i början på augusti. Ha en bra semester!