Hammarby 17 – Exiles B 24

”Game of two halves” en vanlig klyscha då Hammarby tog emot Exiles B i en hängmatch för att avgöra vem som går in i sommaruppehållet i ledningen för Allsvenskans Norra del. Exiles började bra men under en längre period tappade deras backar bollen varje gång de vidrörde den. Hammarby passade på och pressade Exiles med bra kedjeanfall. Till sist lyckades hemmalagets australiensare Jordan Meznaric ta sig igenom försvaret och Hammarby tog ledningen med 7 – 0. De lade till en straffspark och gick in till pausen med en 10 – 0 ledning. Exiles hade en tung och erfaren klunga och det märktes att motståndet var tuffare än vad Hammarby hade ställts inför tidigare under säsongen. I andra halvlek tog Exiles befälet och Hammarby hade svårt att stå emot. Exiles drev framåt gång på gång i klungan och luckorna började öppna. De skapade 4 försök och omvandlade poängställningen till 10 – 24. Hammarby fortsatte att kämpa och vid slutsignalen gjorde de ett andra försök och fastställde slutresultatet till 17 – 24. Detta gav de en välförtjänt poäng, medan Exiles genom 4 försök fick 5 poäng. Det kan noteras att Exiles två sista försök gjordes av Hamish Mabon, som fyller 60 i februari! Detta är hans sista säsong och det har lockat ett antal tidigare landslagsspelare att ställa upp för Exiles B-lag. Hamish fick också ett gult kort för en hög tackling, enligt uppgift hans första sedan flera årtionden tillbaka.

Matchen spelades på en hyfsad nivå och några i publiken undrade om inte lagen skulle ge Pingvin och Enköping från Superserien en bra match. De är inte så långt ifrån i alla fall.

Profixio helt fel fortfarande. Poängfördelningen efter 4 omgångar är Exiles B 16, Hammarby 12, Erikslund 11 och Uppsala 5. En rolig serie där alla kan slå alla.

En liten notering om SM för sjumanna i början på augusti (?). Enligt uppgift ansökte Malmö om turneringen i februari, med krav på klara besked senast i april för att bl. a. möjliggöra planeringen med kommunen. Efter tre brev fick de aldrig något svar och nu har de sagt att det inte längre är aktuellt. Vad säger SRFs tävlingskommitté och generalsekreterare? Existerar de? På min tid hade vi en GS, Hasse Nordgren, som jobbade 9 – 5, mån. – fre. på kansliet.  Dags för nye ordförande att ta i med hårdhandskarna.