Tråkigt att ideligen kritisera förbundet, men vad skall man göra när deras inkompetens når nya höjder varje vecka. Både herr- och damlandslagen, 7-manna, efter sedvanligt hemlighetsmakeri, skall nu i helgen spela i en turnering i Spanien, samtidigt som full omgång i våra miniserier skall spelas. Antalet inblandade spelare redovisas inom parentes:

Damer:

Enköping (5) – Exiles (1)

Småland Ladies (0) – Göteborg (2)

Skåne Ladies (3) – Vänersborg (0)

Herrar:

Enköping (4) – Exiles (3)

Spartacus (2) – Pingvin (1)

Malmö (1) – Lugi (0)

Damerna var lediga förra veckan och hade 4 – 5 andra lediga veckoslut att välja på. Båda de inblandade lagen i Norr har slagit det återstående laget med 90 – 110 poäng. De två matcherna dem emellan är således av avgörande betydelse för slutspelet, Det hade nog varit en tuff och jämn match; men rimligtvis gynnas nu Exiles när 5 bra spelare saknas hos motståndarna. Det kan nog innebära att Exiles vinner Norra serien och möter tvåan i Södra gruppen, vilket ger raka spåret till finalen. Göteborg, som inte är bra på att resa, kan vara sårbara när de reser till Småland Ladies utan två viktiga spelare och Skåne får det betydligt svårare med tre som saknas mot Vänersborg.

På herrsidan är det mindre krisartat. Enköping försvagas avsevärt men hade nog inte slagit Exiles oberoende av laguppställningarna. I andra matchen saknar Spartacus två viktiga spelare, halvbackarna, medan Pingvin saknar den som hittills visat lite gnista i anfall. Det kan dock bara sluta på ett sätt. I Skånederbyt var den ende uttagne Erik Flawn Orpana, en 19-åring som inte spelat för Malmö i år.

7-manna turneringarna i Costa Blanca kan vara rätt så underhållande med 12 herrar och 8 damer. Det svenska herrlaget har några som har sett bättre dagar; de har 2 forwards och 10 backar, vilket förefaller vansinnigt. Orpana har främst visat upp sig i skolrugby i Malmö förra året, men han lär också ha bidragit till att Malmö gick till 7-manna SM-final förra året. Det kan vara vettigt att låta en lovande yngling smaka på hård internationell konkurrens. Kan Sverige sluta bland de sex främsta på herrsidan har de gjort bra ifrån sig.

Damsidan har bara en av våra många damer med som spelar i utlandet. Utvecklingsmässigt har de stått stilla på senare år, samtidigt som många andra länder rusat ifrån. Konkurrensen är hård och det krävs en stark insats för att inte hamna femma-sexa.

Turneringarna visas på Youtube med start kl.10.30 båda dagarna. Schemat finns på Hästens fans sida. Håll till godo!