Sorgligt att ingen i förbundet har lust eller orkar rätta till tabellen i Profixio. Den står helt fel fortfarande. Med Pingvin borta ur bilden är situationen, som jag skrev för ett par veckor sedan, följande:

Exiles (4) 19, Enköping (3) 11, Spartacus (3) 8, Lugi (4) 1.

Återstående 5 matcher sträcker sig över fyra veckor och spänningen stiger (skämt).

30.9 Spartacus – Lugi

7.10 Exiles – Enköping

14.10 Enköping – Spartacus

21.10 Exiles – Spartacus

           Enköping – Lugi

Exiles bad att få spela mot Enköping i helgen men de hade spelare borta och ville inte. Det har de rätt att göra, men det innebär att de inte spelat en match på fyra veckor och Exiles får vänta tre veckor. Jag vet inte hur spännande deras avgörande match blir den 7.10. Spartacus möter Lugi i morgon och kan förväntas försäkra sig om åtminstone en bronspeng. Ett positivt utfall på en bra säsong. Sedan får Lugi vänta tre veckor på en lång, troligtvis meningslös bortamatch, om snön tillåter. Men veckan därpå blir det en landskamp mot Tjeckien på Stadion som råkar sammanfalla med, ja just det, VM-finalen.

Damerna möts i andra semifinalerna, där hemmalagen är nog favoriter. Exiles har 26 – 12 med sig mot Vänersborg, medan Skåne Ladies har 12 – 7 mot Enköping. Överraskningar kan inträffa, men är nog inte så sannolika.

Jag ser att min positiva recension av USM har väckt debatt, men på mycket låg nivå. Visst fanns det skavanker, men kan några av våra debila skrivbordskrigare fatta vad det innebär för en relativt liten amatörförening att ta hand om 800 ungdomar i två dagar och tillhandahålla spel, mat, övernattning och streaming? Jag betraktar det som en bragd.

Jag noterar att jag hade fel om Malmö och P18. Vilken glädje det skapade hos ett litet fåtal vars enda förströelse tycks vara att hitta fel på mina (högst personliga) synpunkter!

Jag beklagar att jag tog fel på Malmö, det händer inte så ofta. De har faktiskt haft en bra säsong också, med silver i 7-manna, första seger på länge mot Pingvin och guld vid P18. Vi får hoppas att de till nästa år klättrar upp ett pinnhål till.