Gratulerar Enköpings Ungdom till kanske det bästa USM någonsin. Med 57 lag och seriös konkurrens på alla nivåer var det en fröjd att följa utvecklingen. För dem av oss som inte riktigt orkar att vandra omkring i 2 x 6 timmar var det ett nöje att följa en snabb rapportering av samtliga resultat och, ännu bättre, att följa streamingen av tävlingarna för de äldre deltagarna och för finalerna dag 2. Åldersgrupperna upp till 12 tar matcherna på allvar men, helt riktigt, det finns inga segrare eller förlorare. För de återstående fem grupperna, P18, 16 och 14 och F 18 och 15 var det  hård konkurrens och strid på kniven fram till finalerna.

Dessa grupper hade alla fem lag (fyra för F 18), betydligt fler än på senare år, och det ger förhoppningar om att vi relativt snart skulle kunna få miniserier för åtminstone några av dessa kategorier till nästa år.

Mest spännande var P 18 där fyra av lagen passade på att slå varandra med ett par poäng eller spela oavgjort. Exiles förlorade mot Enköping om bronset medan Uppsala avgjorde mot Vänersborg i finalen vid slutsignalen. Klen tröst för Exiles var att de slog båda finalisterna i gruppspelet. Vid P 16 hade Exiles ett litet övertag men i finalen fick de kämpa hårt för att slå Malmö 10 – 3. Franska skolan förlorade sin första match 15 – 10 mot Erikslund vid P 14, men båda två vann sina återstående matcher och möttes i finalen. Då lyckades de vända på steken och slå Erikslund 20 – 10. Glädjande för Skolan och även för Exiles som hade 8 grabbar med i laget.

Sedan var det damerna. På F 18 var det Enköping, Vänersborg och Uppsala som slog varandra men till sist blev det de två senare som möttes i finalen. Än en gång en tuff match men denna gång var det Vänersborg som drog det längsta strået och vann knappt, 12 – 7.

Till sist hade vi F 14 där XX Stockholm (mest Exiles) och Uppsala visade sig vara starkast. Och i finalen var det Stockholmarna som drog ifrån och vann 30 – 0.

Mest framstående, åtminstone hos de äldre grupperna, var Enköping, Exiles, Uppsala och Vänersborg. Bra kämpat!

Gratulationer än en gång till Enköping. Jag hoppas att Ni ställer upp på samma sätt nästa år.