Viktigast för Exiles var nog seriematchen, denna gång på damsidan, mot Pingvin. Med reservation för att Vänersborg kan komma på slutet har Exiles och Pingvin varit klart bäst hittills och deras match i går kunde uppfattas som seriefinal. Det blev ett slags gladiatorspel där båda lagen sprang rakt in i varandra i 80 minuter. Exiles tog ledningen då pelaren Jennifer noterade sin femte försök för säsongen, delad tvåa tillsammans med Minna i Allsvenskans försöksserie. Därefter hade Exiles ett litet övertag men kunde inte ta sig igenom Pingvins försvar. Avgörandet kom efter en halv timme då Uthalvan Rebecca Kearney bröt från sin egen planhalva och stoppades några meter från mållinjen. Men andra Exiles hade hängt med och veteranen Ygge, tillbaka efter barnafödande, plockade upp bollen och forcerade sig efter mållinjen. Ny lyckad spark och det blev 14 – 0. Under längre perioder fick Pingvin straff efter varje aktivitet och det hjälpte de att parkera sig på Exiles linje. Pingvins klunga visade sig vara för stark och flankern Maja gjorde inget misstag. Hemmalaget ledde i halvtid med 14 – 5, men matchen var ingalunda avgjord.

Exiles hade vinden bakom sig efter pausen men det blev samma passningsspel som ledde till fortsatt stiltje. Varför Exiles inte valde att sparka bollen över det snabbt annalkande försvaret var för mig och andra en gåta. Till sist ett skickligt loopingspel gav Rebecca K. en chans att med nöd och näppe nå fram till hörnet. Exiles ledde då 19 – 5 men Pingvin gav aldrig upp. De sista 10 minuterna parkerade de inom Exiles 22, men försvaret höll ut och Exiles tog en knapp men rättvis seger. Rebecca var utan tvekan matchens lirare medan hennes motpart från Nederländerna hade svårare att hävda sig. Den andra flickan från utlandet var skadad och spelade inte. Nu får vi se vad Vänersborg kan göra mot dessa två lag.

Domaren hade kunnat vara mera förebyggande. I en tät match kan man alltid räkna med att både sidorna glider offside. Denna domare väntade tills så skedde för att sedan ideligen blåsa straff.

Efter den tuffa matchen mot Pingvin hade Exiles råd att skicka ett A/B lag till Göteborg med ett fåtal startande från veckan innan. Det blev ett acceptabelt 34 – 3.

Den andra spännande matchen var semifinalen Enköping – Pingvin. Det var väntat att Enköping skulle satsa hårt men ingen hade räknat med att de skulle ha ledning då 13 minuter återstod. Jag har inte sett någon matchrapport med det är tydligt att Pingvin fick gräva djupt för att ta hem segern med 31 – 26. Kan Pingvin samla sig till nästa vecka?

En oväntad stor seger för Troján mot Kalmar Södra. Kanske avspeglar den stora klasskillnaden mellan Div 1 N och S?

Utfallet på Dag 1 för F18 avspeglar tyvärr mina farhågor om flickornas möjligheter. De satsade friskt men har inte förmågan att få bollen över linjen. 100 – 0 talar sitt tydliga språk. Jag hade hoppats på plats 9 – 12 men nu verkar det snarare vara en kamp on 14 – 16.