Helgen ser en rad olika aktiviteter.

Internationellt spelar F18 Europa Championship i Polen bland en enda grupp om 16 länder. Sverige har ingen serie på den nivån men 5 ihopplockade lag möts på USM i september. C:a 40 – 50 spelare i Sverige motiverar knappt att vi deltar i Europeiska tävlingar; vi är 50 poäng sämre än de lag som spelar F18 på riktigt, men det finns flera andra nybörjarländer. Förhoppningsvis platsar vi 9 – 12. Verkar vara en vettig ny coach. Hellre matchrapporter än leende teambilder, tack.

Herrarna har nått fram till första semifinalerna. Göteborg var bedrövliga mot Hammarby förra veckan och verkar ha svårt att få ihop 15 spelare. Sannolikheten att de slår Exiles över två matcher är noll.

Enköping verkar däremot få ihop ett hyfsat lag med förmåga att göra poäng. De har nu hemmaplan mot Pingvin som får smälta en för dem kanske oväntad förlust mot Exiles förra veckan. Båda lagen är starkare nu än då de möttes för 4 månader sedan (0 – 42 till Pingvin) och det kan nog bli lite jämnare i helgen.

Damerna möts i fjärde omgången av Allsvenskan. De två distriktslagen är nog de svagaste och de möts hos Skåne Ladies. Dessa, trots att de har tre ungdomar i F18, bör nog bli något starkare än West Göta.

Sedan blir det de två ledande lagen, Exiles och Pingvin, som möts i Stockholm. Tillsammans har de bara en spelare i F18. Pingvin har gått bra i år, med en seger i SM för sjumanna och har förstärkt laget med 1 – 2 spelare från Nederländerna. Det blir nog en jämn match där jag tror att hemmalaget blir en aning starkare.

TK har på ett föredömligt sätt fått upp alla placeringsmatcher i de lägre serierna. På lördag blir det bara Troján mot Kalmar Södra, i teorin segrarna i Div 1 N mot Div. 1 S. Exiles B vann förstås Div 1 N, men kan inte kvala till Allsvenskan och ersätts av Troján. Dessa bör nog vara starkare på hemmaplan i helgen, men det kan jämna ut sig över två matcher.