Någon känd supporter retade gallfeber på Enköping genom att för ett par veckor sedan utgå ifrån att semifinalen mot Enköping var en självklarhet och att Pingvin skulle promenera direkt till finalen. Nåväl, efter 31 – 26 på bortaplan och 7 – 6 hemma låg Pingvin utanför finalen i halvtid och ett enda försök räddade finalplatsen åt Skaningarna. Inget ont sagt om Pingvin men jag tror att de flesta svenska rugbyentusiaster gläds åt Enköpings framsteg. Reaktionen hade nog varit densamma om Exiles hade snubblat. Vi behöver fler drabbningar på denna nivå, den första match som Pingvin och Exiles inte vunnit lätt i år, bortsett från interna matcher.

Nu kan vi trots allt se fram emot en femte final i rad mellan Exiles och Pingvin. Exiles lär inte ha varit särskilt glada åt domaren i Göteborg veckan innan som ideligen blåste av spelet och dömde straff, främst emot bortalaget. Nu ställde de upp med ett starkare lag i Stockholm och vann 78 – 7. Glädjande nog kom Göteborg, notoriskt svaga på bortaplan, med 22 spelare. Sean Burke, som spelar sin bästa rugby på flera år stod för fem försök på 50 minuter innan han lämnade planen.

På damsidan fick Pingvin kämpa hårt innan de besegrade Enköping medan Vänersborg envisades med skämtet att samtliga poäng i segern mot Skåne Ladies gjordes av en pelare, förra gången en andra ledare. Nu har de två hemmamatcher mot Exiles och Pingvin där den slumpmässiga lottningen i en-matchserien kan avgöra mästerskapet.

Annars, i lägre serier, gjorde Kalmar Södra mycket bättre ifrån sig på hemmaplan mot Troján, som nu går till Allsvenskt kvalspel mot Södertälje. Exiles B, som inte får spela om en plats i Allsvenskan, vann för tredje gången i år med c:a 50 poäng mot Uppsala, trots den sämsta uppsättning målsparkar jag någonsin sett. Tack Mats Pallin för att ha postat hela matchen, som inom 18 timmar noterat närmare 500 visningar!. Mera inspelade matcher, det finns uppenbarligen en publik. Även här hyfsat med spelare; Uppsala hade 22 och Exiles B 18, med 22 engagerade samtidigt mot Göteborg.

Till sist en seger på bortaplan för Spartacus mot Malmö, till glädje för f.d. Exile Andy Stewart som numera tränar Göteborgslaget.