Grattis till B-O Ideskog, Mr Troján, som i dagarna fått Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse. Jag spelade mot honom i Exiles första match någonsin, 1964, och många gånger därefter. En av de tuffaste och bästa svenska spelarna någonsin. Och grattis än en gång till Tova Derk som börjar bli pin-up girl i de brittiska tidningarna. Hon är med för tredje gången i Barbarians nybildade damlag.

Klart godkänt för herrarnas 7-manna i Rovigo. Det verkar som om det bara fanns sex lag och i gruppspelet har Sverige antagligen slagit ett italienskt lag och förlorat mot det italienska landslaget 28 – 10. Därför fick de spela om 3dje plats mot det bästa italienska klubblaget Rovigo Delta. Sverige presterade väldigt litet i första halvlek och låg under 12 – 7. Sedan klaffade allting perfekt och de gjorde  6 försök på 7 minuter och vann med 47 – 12. Inte särskilt mycket 7-manna färdigheter men imponerande kraftfulla och snabba anfall. Rovigo är inget dussinlag. De var bland de två främsta i den italienska högsta serien i år. Stjärnan var tydligen Axel Kalling-Smith med sex försök, den som kanske imponerat mest i år av de utländska importerna. Finalen vanns av Italien mot Tyskland med 14 – 12. Detta var inte det bästa italienska laget, men hämtade från truppen om drygt 20 spelare som tycks jobba heltid med deras tränare Andy Vilk. Trophynivån i Zagreb om två veckor. Jag skulle byta ut några spelare men det är uppenbart att det finns några av våra spelare som kan konkurrera på den nivån-

Några seriematcher i Sverige i dag: Exiles B hade en rolig match mot farmarlaget Erikslund.  Det blev 11 försök och 65 – 0 till sist men det ger inte en rättvis bild av händelseförloppet. Det var jämnt i klungorna och vid inkasten och Erikslund radade upp ett stort antal tacklingar. Exiles-spelarna vägde kanske 15 kg i snitt mer än motståndarna och det var nog det som fällde avgörandet. Troján verkar vara för starka för de andra lagen i Div. 1, 70 poäng mot Uppsala och i dag nästan 100 mot Karlstad är inte roligt i konkurrenshänseende. De har dock att möta Exiles B två gånger och det bör nog bli lite jämnare.