En rätt tunn början med fyra herrmatcher spelade. I Allsvenskan tog Exiles emot Lugi medan Enköping åkte i andra riktningen till Skåne och Pingvin. Både Exiles och Lugi hade vunnit sina inledande grupper om tre på Allsvenskan i våras samt på SM för sjumanna. Utfallen hittills pekade dock på att ett starkt Exiles lag skulle få ett övertag i matchen. Lugi började dock bra och det blev en jämn första halvlek. Både lagen hade relativt starka anfall men det var svårt att forcera Exiles försvar och hemmalaget gjorde vad de ville med motståndarna i de fasta klungorna. Lugi spelade dock taktiskt riktigt när de sparkade långa bollar med hjälp av en stark medvind. Det blev till sist 12 – 3 i halvlek, men man befarade hur Lugi skulle klara sig mot vinden i andra halvlek. Mycket riktigt började luckorna öppna upp och till sist blev det 6 försök till. Theo börjar bli allt farligare och han stod även denna gång för en hat-trick. Även Bastbröderna från Finland visade sig vara mycket farliga. Ale Loman, som fick pendla mellan Nr 8 och pelare fick ett förtjänt tröstförsök vid slutsignalen. Exiles gjorde alldeles för många enkla fel under matchen men de har sju matcher kvar att finslipa sitt spel. Lugi bör kunna hävda sig rätt väl mot de övriga lagen i serien.

I en kommentar före matchen sade jag att Pingvin måste höja sin standard om de skulle kunna slå Enköping. De gjorde de endast i blygsam utsträckning och det gick som det gick.

Enköping var inte starka heller men två försök mot ett klent försvar av dagens uthalv Robin Fransson gav de en ledning som de aldrig släppte. Pingvin hade ett par nykomlingar men deras första led stuvades om tämligen omgående och Enköping hade för det mesta ett övertag i klungorna. Pingvin hade fyra reserver från ett land i Caucasus, men alla var på plan senast till halvtid. Och naturligtvis var det de som gjorde Pingvins två försök. Enköping kan glädja sig åt att åka hem med 5 poäng i bagaget och en 25 – 12 seger, men ingen kan hävda att matchen i Trelleborg var bra reklam för toppnivån i svensk rugby.

Division 1 hade full omgång, dvs två matcher. Serien har varit rätt bra hittills med jämna matcher mellan Erikslund, Hammarby och Uppsala. Eftersläntraren har varit Sveriges enda B-lag, Stockholm Exiles Babas. De har hållit jämna steg med de övriga i en halvlek men reserverna och krafterna har inte räckt till och siffrorna har skenat i väg. Nu var det sjätte omgången och Babas letade fortfarande efter en första seger. Men nu var det ett bättre Babas som mötte serieledande Erikslund. De serieledande på senare år har lärt sig att man bara behöver springa igenom Babas rätt svaga försvar för att ta hem seger. De gjorde deras backar även denna gång men nu blev det stop och det fanns ingen plan B. Genom skickliga counter-attacks byggde Babas upp en 12 – 0 ledning, men i andra halvlek såg det ut som om Erikslund skulle hinna ikapp och förbi när de låg under med 22 – 15. Men Babas reste sig, kämpade emot och till sist tog hem seger 39 – 15. En tankeställare för Erikslund som tyvärr haft en benägenhet att omotiverat uppträda lite överlägset mot sin omgivning.

Jag såg inte andra matchen men Hammarby har fått förstärkningar den senaste tiden, medan Uppsala deltog inte i Sjumanna. Yttern Jean-Baptiste Leleun, 21-åring, stod för tre försök  och Stockholmsklubben tog hem segern 29 – 14. Vi har nu en spännande situation där Erikslund leder med 17 poäng, tät följd av Uppsala på 16 och Hammarby 15, med Babas numera på 7.