Först, Superseriens hängmatch. Icke oväntat vann Enköping med bred marginal 56 – 12, men all heder till Troján som utan hälften av sitt bästa lag, pressade Enköping ibland, gjorde två försök och uppnådde åtminstone paritet i klungan och vid inkast. Enköping hade dock ett övertag i kedjan och uppnådde bonuspoäng inom 18 minuter. Intressant att notera med vilket förakt Förbundet behandlar rugbysverige. De har fortfarande inte rättat Superseriens poängtabell från tidigare veckor; Exiles har 33 poäng och kan nog inte nås av Enköping. Guldet är inte heller avgjort.

Nu till Allsvenskans upplösning: Exiles B hade redan avsagt sig en plats i kvarten och Malmö hittade på en förevändning för att slippa åka upp till Stockholm. Då blev semifinalerna mellan de fyra klart bästa lagen. Och där fick segrarna i grundserierna stryk! Göteborg slog Erikslund 19 – 18 och Lugi på bortaplan slog Spartacus 16 – 5. Göteborg hör inte till de bästa resenärerna och Erikslund har alla förutsättningar att vinna med mer än en poäng på hemmaplan. Det kan bli mera problematiskt för Spartacus som också förlorade sin första match för säsongen. Det blev ett försök vardera med fyra straffar till Lugi i Partille. Jag är inte säker på att Spartacus tar in underskottet. Men är det fastställt var den enda finalmatchen skall spelas?

Damallsvenskan var också dåligt genomtänkt. Som jag nämnt tidigare var glappet mellan de bästa och sämsta lagen 80 poäng. Tanken att slutspelet skulle matcha 1 – 8, 2 – 7, osv var befängt och det kan inte ha överraskat att sjuan och åttan inför långa resor lämnade återbud. I de två spelade kvartsfinalerna vann Enköping lätt mot Hammarby medan Exiles på bortaplan slog Vänersborg 19 – 10. Det bör dock noteras att Vänersborg hade endast 15 spelare och att Minonna, som slagit Exiles på egen hand några gånger, saknades. Hon lär nu spela i England.

Semifinalerna blir nu Göteborg mot Enköping och Skåne Ladies mot Exiles. Göteborg är knappa favoriter och Skåne Ladies har ett visst försprång över Exiles. Men överraskningar kan inträffa!