Superserien tar en paus denna vecka, bortsett ifrån hängmatchen Enköping – Troján. Norrköpingsgänget har många bekymmer just nu och det är mycket sannolikt att Enköping tar hem en bonusvinst. När alla har spelat 10 matcher blir det troligtvis Pingvin 38 poäng, Exiles 33, Enköping 27 och Troján 3. Titeln går till Pingvin eller Exiles, men tänkbara utfall diskuteras nästa vecka inför de två sista omgångerna.

Grundserierna i Allsvenskan har fungerat bra. Spartacus, Göteborg och Lugi har spelmässigt varit nåra varandra, medan Malmö förlorat samtliga matcher. I Norr har Erikslund varit obesegrad , medan Uppsala, Exiles B och Hammarby alla tagit poäng av varandra. På ett relativt sent stadium efter seriestart bestämde sig det grovt inkompetenta förbundet som inte lyckats bilda en tävlingskommitté bestämde sig för ett slutspel enligt 1 -4, 2 – 3 format. Detta innebär automatiskt en eller fler långa resor för samtliga åtta lag. Exiles B av förklarliga skäl meddelade omedelbart att de inte skulle delta i detta slutspel, medan Erikslund och Uppsala reste till Malmö resp. Lugi. Spartacus i sin tur åkte upp till Stockholm för att möta Hammarby. Uppsala och Hammarby förlorade med 50 resp. 60 poäng och dessa resultat upprepade sig vid returmatcherna. Erikslund däremot fick kämpa i Malmö och vann till sist 8 – 3. Man såg fram emot returmatchen, men Malmö lämnade w.o. med åberopande av att besked om slutspel hade kommit för sent. Dock inte för sent för att de kunde spela på hemmaplan. Nåväl, Malmö har under årens lopp hittat på många förevändningar för att slippa åka upp till Stockholm så det får man leva med.

Nu är vi således framme vid de dubbla semifinalerna där Spartacus börjar mot Lugi medan Göteborg möter Erikslund. Returerna nästa vecka. Det blir spännande matcher mellan de fyra bästa lagen utanför Superserien och jag vågar inte tippa vem som vinner. Kan det tänkas att slutsegraren aspirerar på Superserien? Vi får se hur det går. När bloggaren Alexander Palombo med goda insikter i Troján räknar upp sex nyckelspelare som troligtvis av olika skäl inte kommer att ställa upp för klubben nästa år blir man orolig för Superseriens fortbestånd.

Damserien har nu nått fram till kvartsfinalen. De åtta lagen har spelat i stort sett alla sina matcher i grundserien men det finns ett glapp på 80 poäng mellan de bästa och de sämsta. Skåne Ladies, Göteborg och Enköping verkar vara en klass bättre än de andra medan Vänersborg och Exiles slåss om den sista semifinalplatsen. Det blir bara en semifinal- och finalomgång och vilka som får hemmaplan får säkert en mycket stor fördel.