Ytterligare två hårda drabbningar och antalet skadade ökar. Innan Superserien startade var ett par klubbar oroliga för att deras trupper inte skulle klara 12 matcher mot hårt motstånd. De verkar få vatten på sin kvarn då, efter två omgångar, samtliga fyra klubbar har allvarliga skador bland nyckelpersoner. Låt oss hoppas att den negativa trenden inte fortsätter.

De två obesegrade lagen möttes i Trelleborg då Pingvin tog emot Exiles. Gästerna började med vinden bakom sig och utklassade Pingvin fullständigt under första halvlek. Huvudvapnet var Exiles tredje led där Pingvin hade inget svar mot nye kaptenen Theo Karlsson och de två flankers Glendon du Plessis och Sean Burke. Det blev 26 – 0 i halvtid och ingenting tydde på en comeback från hemmalaget. Men då hade båda flankers samt en pelare fått allvarliga skador och matchen svängde. Då var det Exiles som fick försvara sig och Pingvin började samla poäng. De låg fortfarande 14 poäng under då 5” återstod men hann nästan ikapp.

Klungorna var rätt jämna med kanske en liten fördel till Pingvin, men Exiles inkast var katastrofalt dåliga, jag tror att de förlorade tio egna. Delvis p g a att rutinerna hade störts av alla skador. Trots eländet har Exiles inkasserat 9 poäng från två bortamatcher och leder från Pingvin som fick en poäng för knapp förlust och en för fyra försök, vilket ger 7 poäng sammanlagt (efter en rättelse är tabellen fortfarande fel). De har ett fynd i Anton Petrowitsch, chilenare med svenskt påbrå.

Trojan verkar värst drabbade av skador och är kraftigt beroende av spelare från farmarklubben Kalmar Södra. De spelade dock en rätt bra match och förlorade med endast två försök mot noll. Enköping hade dock ett spelmässigt övertag och straffarna rullade in. Det blir således 5 poäng efter två omgångar, medan Troján med noll poäng börjar se sina mästerskapschanser rinna iväg.

Söderut ledde Lugi med 14 – 13 över Göteborg då 15” återstod, delvis tack vare två försök av landslagsman Ale Loman. Men Göteborg kunde till sist samla sig och dra ifrån till 32 – 14.

Kan inte hitta några tecken på att Malmö – Vänersborg spelades igår.

Norrut tog Erikslund emot Exiles B. Exilesklubben ställde upp med 44 spelare igår men B-gruppen hade av olika skäl försvagats ordentligt. De räckte inte till mot ett bra Erikslund som till sist vann 57 – 0.