Dags för andra omgången I Superserien efter knappa segrar för Exiles och Pingvin. Nu möts dessa i Trelleborg medan Enköping tar emot Trojan. Inget tyder på att det inte blir tuffa, jämna matcher även denna gång.  Sent på fredag eftermiddag har två  av lagen fortfarande inte redovisat sin trupp eller laguppställning. Exiles redovisade sitt lag i onsdags men har redan fått göra ett par ändringar. Deras lag är dock av samma styrka som förra veckan med samma stora klunga som dominerade mot Enköping.  Jag har redan noterat att Exiles hade en hög felfrekvens och påtagliga taktiska brister förra veckan. Har de lyckats reda ut dessa problem i veckan tror jag att de kommer att vara för starka för Pingvin. Men hemmalaget är ständigt på alerten i öppet spel och är inte Exiles på sin vakt kan de bli utmanövrerade. Det blir en spännande match.

Vi vet inte var Enköping står m a p spelare och skador; de hade ett antal som var illa däran efter matchen mot Exiles. King lämnade planen efter 55” och det vore en stor förlust om han fortfarande bär på en benskada. Ett par måste nog bytas ut ur klungan och deras bänk ser inte ut att vara alltför stark. De verkar dock ha det bättre ställt än Norrköping som saknar 4 – 5 spelare från det man hittills uppfattat som deras starkaste lag. Man känner igen klungan, men den kom klar tvåa efter Pingvin förra veckan. Enda trösten är att inte heller Enköping varit övertygande i det avseendet. Att sätta Armir Khozani på bänken är en klar felbedömning enligt min uppfattning. Jag anser att han för tillfället är Sveriges bäste kratsare. Det fattas flera spelare bland Troján´s backar och där han man fått stuva om ordentligt. Utan ordinarie halvbackar har Alex Melander fått träda in som uthalv och kedjan känner man knappt igen. Som helhet har Kalmar Södra 7 spelare i truppen, av vilka 4 startande. Detta är illavarslande, fast flera av dessa är bra spelare, och det säger en del om Trojáns spelardjup. Jag kan inte se annat än att Enköping vinner med viss marginal.   

På lägre nivå Söderut möts Göteborg och Lugi och Malmö tar emot Vänersborg. Endast Göteborg har inte förlorat stort i år. De bör slå Lugi medan de två återstående lagen får slåss om bottenplaceringar.

På Norra serien möts Erikslund och Exiles B i ett Stockholms derby. Hittills i år har båda slagit Hammarby. Det kan bli en rätt bra match men jag är osäker på hur starkt B-laget är. De slåss nämligen mot såväl Erikslund som Rugbyförbundet vars enda synliga insats för tillfället tycks vara att hindra unga Exiles grabbar från att spela någon match i Sverige innan de åker hem till fortsatta studier.

Damerna har nu en omgång i juli innan serien fortsätter mot slutet av augusti. De är nog glada att nu få tillfället att spela några tämligen meningslösa sjumanna matcher innan det blir SM-dags i juli.