Allsvenskan Norr M.

Exiles – Troján

Enköping – Hammarby

Allsvenskan Syd M.

Spartacus – Lugi

Div. 1 M.

Exiles B. – Berserkers

Allsvenskan Norr F.

Karlstad – Hammarby

Exiles – Enköping

Allsvenskan Syd F.

Skåne Ladies – Göteborg

Om jag räknat rätt bjuder svensk rugby på 7 matcher i helgen.  Det är glädjande att fler föreningar börjat skriva något om sina matcher. Då slipper jag gissa vad som händer runt omkring i rugby Sverige,

Veckans match, åtminstone på herrsidan är Exiles – Trojan. Båda lagen har hittills förlorat knappt mot Enköping under omständigheter som tidigare behandlats utförligt. Och båda har slagit Hammarby  med stora siffror, Exiles t o m två gånger. Det tyder på att det kan bli en ny, jämn match. Det ser ut att bli torrt efter mycket regn, vilket bäddar för en roligare match. Jag har inte sett Trojáns laguppställning men jag vet att Exiles ställer upp med sitt starkaste lag för säsongen och med en bänk där alla skulle kunna starta. Jag trodde att Troján skulle slå Enköping förra veckan, men de räckte inte riktigt till. Exiles verkar ha få svaga punkter och jag tror att Troján måste överträffa sig själva om de skall kunna ta hem segern.

Hammarby har haft en katastrofal start till säsongen, på tre matcher har de en poängskillnad på 5 – 284. Jag tycker dock att de har blivit bättre för varje vecka som går och det skall bli intressant att se hur det går för dem uppe i Enköping. Att de förlorar är nog helt klart men jag tror inte det blir med de siffror de släppt in hittills.

Södra gruppen bjuder på Spartacus – Lugi, där Lugi varit obesegrade efter två matcher inkl. en meriterande seger mot Göteborg. Jag kan inte bedöma hur bra Lugi är och jag drar mig för att förutsäga vinnaren mot det något oberäkneliga Spartacus. Matchen streamas, det blir kul att ta del av den.

I Div 1 möter Exiles B Berserkers redan nu på fredag kväll. Efter 14 spelare förra veckan, borta mot Kalmar Södra, är det plötsligt 27 tillgängliga på hemmaplan. Intressant, åtminstone ur min synvinkel, är att det lär bli 6 Mabons på plan, mina tre söner som är över 50 och tre av deras söner som är omkring 20. Hamish som spelade hela matchen förra veckan och Hunter Jr som tog hem fyra medaljer i förra veckans fridrotts-SM för veteraner (> 50) är jag inte orolig för. Exiles ordförande Allan , 58 år, får dock vara lite försiktigare; ambulanser är tillkallade. Berserkers gjorde sitt bästa förra veckan mot Uppsala men de får det nog svårt mot ett bra Exiles B-lag.

Sedan har vi damerna. Karlstad har dykt upp som nykomlingar i Norra gruppen och möter Hammarby. Detta hänger nog ihop med att de fyller 50 år i år. Jag gratulerar klubben och hoppas de kan bygga upp sin verksamhet igen. De producerade många landslagsspelare och en långlivad förbundsordförande på den tid det begav sig. Exiles hade många tuffa och roliga matcher däruppe och skulle välkomna en återkomst. Damerna lär samarbeta med Vänersborg som är lediga nu i helgen och jag gissar att de slår Hammarby som tråkigt nog visade sig vara ett gäng oerfarna tonåringar då de mosades förra veckan av Enköping. Det blev över 100 poäng för Enköping mot Hammarby men nu reser de till Gubbängen och Exiles. Skall jag vara ärlig tyckte jag inte att Enköping spelade särskilt väl trots sina 100 poäng. Jag har inte sett Exiles spela i år men de vann 80 – 0 mot ett medelstarkt lag. Jag tror att Enköping blir en munsbit för Exiles på lördag.

Till sist, Skåne Damer möter Göteborg. Båda lagen har slagit Vänersborg, men Göteborg gjorde 50 poäng medan Skånelaget kämpade för att få ihop 15. Jag skulle tro att utfallet är avhängigt av hur många av Göteborgs äldre damer är beredda att åka ned och möta det omdebatterade distriktslaget.