Det blev en framgångsrik start till mästerskapen som genomfördes utan publik men där tre av fyra turneringar streamades. Enköping presenterade sju herrlag som alla visade upp en viss förmåga att spela sjumanna. I Grupp A gjorde Exiles 30-40 poäng mot de tre andra, men Erikslund, Uppsala och Berserkers spelade tuffa, jämna matcher sinsemellan där Erikslund kom tvåa i gruppen med ett nödrop. I Grupp B var Enköping klart bäst med en enkel seger mot Attila och lite besvärligare mot Hammarby.

I semifinalen mot Hammarby började Exiles visa vad de kunde och vann lätt, medan Erikslund tröttnade mot Enköping. Så till finalen där båda lagen hade noterat över 30 poäng per match dittills. Det blev dock ingen spännande match, Enköping var alltför överlägsna. De började bra, tillät inte Exiles att komma år bollen och ledde 31 – 0 i halvlek. Exiles spelade något bättre i andra halvlek men var aldrig i närheten av att göra försök. Slutresultatet fortfarande 31 – 0. Ett bra utfall för Enköping som inte slagit Exiles i sjumanna på många år. Vi får se om de kan upprepa bedriften nästa vecka. Trevligt att se hur Robin Fransson gjorde framgångsrik comeback på plan. Vi befarade att karriären var slut efter förra årets sjukdom. Också skojigt att se hur en något slimmad Tim J. kunde sprinta 70 m. och lägga bollen mellan stolparna.

I Partille samlades resten av den svenska eliten. Här spelades alla fem lagen mot varandra och till sist var det Troján som blev obesegrade med Göteborg som tvåa. Broderna Melander från Wexiö gick till Exiles (Dennis) och Troján (Alex) och båda som vanligt sprang in ett antal försök. Bäst denna vecka var dock Osamudiamen Iyere (Troján) som gjorde 7 försök på fyra matcher.

Lite mindre konkurrens på damsidan, men trevligt att se att Södertälje och Hammarby kommit i gång. Enköping vann till sist finalen i Norr mot Troján, 14 – 7, men nästan alla deras poäng kom från Exilesparet Carina Trinh och Minna Leijonhuvud. Bra gjort av Berserkers att komma trea efter seger mot Uppsala.

I Syd hoppade Karlskrona av och de tre återstående lagen, Göteborg, Malmö och Lugi spelade mycket jämna matcher sinsemellan. Det ser ut att vara ett mycket jämnt och tufft slutspel för damerna.