Sex matcher kvar innan herr-SM avgörs: två seriematcher , två semifinaler och två finaler. Exiles har vunnit sju år i följd och har börjat snegla på möjligheterna att förlänga serien.

Exiles hade i går en av sina bästa träningspass för året med över 30 hårt satsande seniorer. Intressant var att flera landslagsmän som legat tämligen lågt hittills i år har plockat fram sina dojor och siktat på en plats i finaluppsätt-ningen. Dessa är Mark Beveridge, Dustin Eaton, Rikus van Niekerk och Daniel Nissila som alla efter lång och trogen tjänst i Exiles och landslaget har insett att det är dags för åtminstone en till säsong. Sedan har vi en annan grupp som alla har ganska många landskamper bakom sig och som visat på utmärkt form efter diverse skador. Dessa är Ian Gowland, Sean Burke, Matt Mitchell och James Darbyshire. Sedan bör vi nämna våra två yngre aktuella landslagsmän Giga Khanishvili och Theo Karlsson. Avslutningsvis har vi ytterligare åtta aktuella Exiles som spelat för Sverige: Mak Jelec Dozo, Casper Forsberg, Erik Sandberg, Antoine Coopoosamy, Marcus Loxvi, Tim Johansson, Nikorn Thamavongsa och Oliver Sharp. Det ger oss minst 18 landslagsmän att välja på, men det är inte säkert att alla platsar i truppen. Endast 8 av dessa var dock med i truppen mot Pingvin i juni. Vi har dessutom många yngre spelare, såväl svenskar som immigranter, som knackar på dörren.

Exiles har en match i morgon mot Södertälje, sedan den viktiga placeringsmatchen mot Pingvin. Därefter blir det två semifinaler mot Göteborg eller Enköping och till sist, förhoppningsvis, två finaler mot Pingvin. Vi kommer att ha en eller två långa bortamatcher, Pingvin får tre. Pingvin är starkare i år, tack vare importer, och vi kan se framemot en spännande avslutning på säsongen.