Seriespel plus 7-manna landslaget som reser till en turnering i Rovigo, Italien. Om vi börjar med landslaget fattas som vanligt flera givna spelare. Sju spelar i Sverige, två vardera från Exiles, Enköping och Södertälje och en från det bästa laget söderöver, Wexiö. Av de återstående fem ”utlänningarna” har fyra för det mesta spelat i Sverige och det är bara studenten Axel Kalling-Smith som hämtats direkt från England. Vad jag kan se har de bara tre forwards i truppen, alla väldigt unga, vilket kan medföra problem. Förbundskaptenen Massey Tuhakaraina har tagit ut fyra spelare som inte precis rosade marknaden när de representerade Södertälje i det Europeiska 7-manna klubbmästerskapet i Ryssland förra veckan inkl. två från hans irländska lag och han har hittat ytterligare två spelare från hans svenska lag, Enköping. Rovigo-turneringen, som streamades förra året, håller en lagom nivå för en Europa-förberedelse: det verkar vara italienska klubb- och plocklag samt ”landslag” från Tyskland, Italien och Sverige. Förra året vill jag minnas att det var B-lag från Tyskland och Italien men det kan hävdas att inte heller Sverige har full styrka. Vi håller tummarna.

Allsvenskan är inne på sin fjärde omgång och Södertälje finns tydligen kvar. Jag tror att de flesta inom svensk rugby är glada att förbundet inte plockade fram storsläggan efter deras w.o. mot Pingvin. Hittills har Södertälje bara spelat en seriematch, en knapp förlust mot Hammarby och nu skall de möta Exiles som hittills släppt in två försök men har 36 på pluskontot. Båda lagen har två bra spelare borta i Rovigo, men Exiles reservstyrka är ofantligt mycket starkare än motståndarens. Kan bli en lång dag för Södertälje.

Sedan har vi Hammarby som tar emot Enköping med två spelare i Rovigo. Enköping har tre raka förluster inkl. en knapp mot Göteborg medan Hammarby har också förlorat mot de två bättre lagen och slagit Södertälje. Svårt att bedöma denna match, ingetdera laget har visat prov på att göra många poäng. Till sist en ny lång resa för Pingvin som har att ta sig upp till Göteborg. Hemmalaget gjorde hyfsat ifrån sig borta mot Exiles, men fick kämpa för en knapp hemmaseger mot Enköping. Nu har laget säkert känning av 7-manna omgången i Norrköping i torsdags medan Pingvin avstått från detta spel. Pingvins nya spelare börjar arbeta sig in i laget och de har hittills inte släppt in en enda poäng. Poängmönstret för Pingvin är intressant: 10 – 0 i halvtid mot Enköping, 32 – 0 i andra halvlek; 21 – 0 i halvtid mot Hammarby, sedan 0 – 0 i 33” och 26 – 0 de sista 7 minuterna. Svårt att tänka sig att Pingvin inte vinner i helgen med viss marginal.