Pasi gör ett modigt försök hos ”rugbyvänner” att antyda att vissa föreningar importerar 6 – 8 utlänningar varje år och sedan hävdar att det finns många bra spelare som inte tas ut till landslaget. Han drar sig för att peka ut föreningarna i fråga, men naturligtvis tänker han på Exiles och Pingvin. Här är några fakta i målet: i andra SM-finalen i höstas var 26 av de 30 startande spelarna Sverigebehöriga. Inklusive bänkarna var 37 av 46 spelare behöriga. Alla 13 behöriga som startade för Exiles hade spelat för Sverige, plus tre till från bänken.

I serien gjorde Exiles i snitt över 50 poäng per match och Pingvin över 40 poäng. De vann även sina semifinaler med ännu högre siffror. Av alla dessa 46 spelare startade TVÅ mot Ungern och Ukraina.

Jag förstår att du har en svår sits Pasi, men du pratar för en sjuk sak. Det kan inte finnas en enda tränare i hela idrottsvärlden som kan få förnyat förtroende efter en sådan monumental inkompetens.