Sverige hade 23 spelare i truppen mot Moldovien (80 – 6). Mot Luxembourg i morgon presenteras en trupp om 21 spelare. Fem spelare har försvunnit från den första truppen och tre har tillkommit.

De som lämnat är Sami Paulsson (Exiles), flanker; Conor Murphy (Landsdowne), uthalv; Nils Holmgren (Uppsala), nr 8; Jonas Zengler (Trojan), tredje/andra led; Sebastian Pihlainen (Hammarby) ytter. Fyra av dessa kan vi nog leva utan, men Sami är en enorm förlust, han var ju Sveriges bäste spelare mot Moldavien. Jag vet inte om det är jobb eller skada som är problemet, men det är en klar försvagning att han inte är med.

De som tillkommit är Alfred Nordgren (Malmö), kedja; Jan-Olof Johansson (Spartacus), kratsare; Antoine Coopoosamy (Exiles), ytter. Alfred är en klar förstärkning, men det kan man knappast säga om de två andra. 34-åringen Johansson har spelat 4 – 5 matcher för Spartacus i Div. 2 i år och Antoine är en bra klubbspelare som dock inte platsar i Exiles bästa 23. Av Exiles 12 serie- och slutspelsmatcher startade han i fyra och var på bänken i två.

De som startar mot Luxembourg blir något svagare p g a Samis frånvaro och jag vill påminna som vanligt om att truppen av okänd anledning saknar 8 – 10 av Sveriges bästa spelare.

Luxembourg spelade bra mot Ukraina (13 – 24) för ett par veckor sedan och är bättre än på länge. Jag är inte helt säker på att Sverige vinner; det kan bli en tuff och jämn match. Men vi ställer upp med ett lag som inte rimligtvis kan aspirera på Trophy-nivån nästa år.

Skall också bli intressant att se hur Moldavien klarar sig mot Ungern i morgon. Ungern var en frisk fläkt förra året och kan inte Moldavien skärpa sig kan det bli en ny storförlust. Flera av deras bästa klungaspelare spelar dock numera på hög nivå i Väst. Matchen streamas inte, viket är illavarslande, och det står inte en rad om den på Moldaviens hemsida.