Inget kan göra mig gladare än att erkänna att jag hade fel i går då jag ansåg att Tjeckien torde vara 10 – 15 poäng bättre än det svenska landslaget. Detta efter att ha sett alla matcher hittills i serien då såväl Tjeckien som Sverige stod som obesegrade efter tre omgångar. Men det osannolika inträffade!. Tjeckien var inte dåliga men speciellt i andra halvlek var Sverige bättre. De presterade tre försök trots ett rött kort i 35:e minuten och två gula kort och vann till sist 28 – 18 med två försök av de vanliga misstänkta Alex Melander och Theo och en pushover där pelaren Pontus fick tag på bollen.

En entusiastisk publik på närmare 2000 njöt av ett evenemang som organiserats på ett fint sätt av Stockholms Rugbyförbund. Stämningen var genomgående god och det fanns många tillfällen att hälsa på gamla rugbybekanta.

Sverige vinner Norra serien och möter nu Croatien som vann Södra serien för att avgöra vem so flyttas upp till Trophynivå. Det skulle förvåna mycket om det inte blev Sverige. Detta var Sveriges bästa rugbydag på mycket länge. Jag återkommer då vi hunnit smälta dagens sensation.