En bra 5-poängare mot Lettland med en tillfredsställande insats från Sverige. Lite rörigt i början då Lettland tog en 7 – 0 ledning men allt efter hand stod det klart att Sverige var det bättre laget. Jag tyckte att Sveriges kedja var klart bättre än i höstas då de i dag visade en ambitionsnivå som man inte sett på länge. Man får dock erkänna att Lettland var något av en besvikelse, i synnerhet i kedjan. De hade två ändringar i klungan och fyra i backarna jämfört med för två veckor sedan och det fanns luckor överallt när Sveriges kedja kom igång med sitt snabba passningsspel. Sverige klarade sig hyfsat mot Lettlands massiva klunga, men inkasten var katastrofala och där finns anledning att satsa på markanta förbättringar inför Ungernmatchen. Lagkaptenen Sami Paulsson hade en bra bra dag med två opportuna försök och Theo som vanligt skrämde slag på motståndarna när han sprang in i dem. Kalling-Smith var nog bäst i kedjan med många fina genombrott och ett försök och Alex Melander som kanske inte hade sin bästa landskamp fick också ett på slutet. I övrigt fick Jack Duffy tillfälle att komma in på försökslistan efter det att Philip Murphy hade skapat en bra öppning och de två yttrarna Nordgren och Ahlbäck kunde avsluta skickliga anfall.

Som helhet en tillfredsställande eftermiddag. Ett par spelare lite överviktiga men det får man kanske förlåta efter COVID. Jag hade kanske haft 3 från bänken med från start och tre/fyra till behöriga om de vore att tillgå. Men helt klart ett steg i rätt riktning.