En underhållande andra omgång i SM-sjumanna då Enköping med ett nödrop vann på nytt över huvudmotståndarna Exiles och denna gång främst Troján.

Standarden var över lag bättre än gången innan och det fanns mycket bättre offloads och anfallsspel än tidigare. En eloge till Troján som var nog dagens bästa lag, de släppte bara in hälften av alla poäng som Exiles och Enköping noterade bakåt; pluspoäng även till Enköping som låg under mot tre motståndare men som ändå kämpade sig till segrar i andra halvlek.

Exiles hade ett hyfsat lag men gjorde sin sämsta prestation i mannaminne mot Troján; de gjorde allting fel medan Troján gjorde allting rätt och van solklart med 27 – 0. Det blir en spännande final om en månad där de tre huvudmotståndarna i Norr ställs mot Göteborg. Exiles har vunnit SM de 5 – 6 gånger de ställt upp de senaste 10 åren (vid andra tillfällen hade de i stort sett hela landslaget och avstod). Klart att de måste skärpa sig om de skall fortsätta segersviten i år.

I dagarna får vi se vilka som tas ut till landslaget inför EM:s andra omgång. Tidigare var det 8 Enköping, 3 Exiles och en Spartacus. Det är uppenbart att Troján måste få 3 – 4 med om dagsformen skall avgöra.

På damsidan ställde Exiles upp med ett bättre lag än vad jag sett på länge. Resultat: tre stora segrar med noll insläppta poäng och 20 – 0 efter 6” mot Enköping i finalen. Det blev till sist 27 – 12 och en poängskillnad på 173 – 12.

Motståndet blir tuffare i finalen då konkurrensen var nog hårdare söderut. Kalmar Södra med ett plocklag gick upp i ledningen i finalen då en minut återstod mot Malmö. Inför EM hoppas jag även här att några nya kreativa spelare kan hittas.