Jag tror att det är 30 av 48 matcher spelade i det som ser ut att vara det bästa VM-et någonsin. Fantastisk stämning på alla matcher, mycket hög standard från samtliga lag, några oväntade resultat men favoriterna fortfarande på plats när det gäller kvartsfinalerna. Tråkigt att Argentina inte räckte till mot England då de fick rött kort efter 17” och strid på kniven mellan Irland, Skottland och Japan om två platser i kvarten.

SRF har inte upptäckt att bröderna Mabon kommenterar nyckelmatcherna på svenska med ett utpräglat pedagogiskt syfte att locka nya tittare till rugbysporten. VM-et får bra tittarsiffror och detta hade gett förbundet ett bra tillfälle att haka på. Men det verkar som om den bevakningen eller ambitionen inte finns. Träkigt.

Initiativet till att starta ett distriktsmästerskap i år var bra, men det borde naturligtvis ha kopplats till våra hittills obefintliga förberedelser inför EM om tre veckor. Men upplägget överlämnades sent till våra svaga distrikt och Nord resp. Syd tackade nej. Även Stockholm ville inte delta men bestämde sig med 4 röster mot 2 att delta. Ordförande och en tidigare ordförande avgick och resultatet såg vi igår. East Göta gjorde 66 poäng på dem, då Stockholm ställde upp med ett lag som verkade vara på Div. 2 nivå. Två matcher kvar i bästa fall och inget bidrag alls till tänkbara landslagskandidater. SRF har en viss grad av goodwill hos många i Sverige, men bristerna avseende VM, distrikts-mästerskapet och herrarnas FK-skandal tär hårt på förtroendet.

Damernas SM har nu nått fram till semifinalerna. Exiles hade viss marginal mot Enköping, 30 – 12, medan Pingvin för tredje gången i år vann knappt mot  titelhållarna Vänersborg. Då blir det årets andra final mellan Exiles och Pingvin, fortfarande i Stockholm, om en vecka. Det blir nog en tuff avslutning på säsongen.