Vad skall man säga? Två rätt så bedrövliga prestationer från såväl herrarna som damerna. Av de 24 spelare som vi hade på plan var det ytterst få som hade en idé om hur man spelar sjumanna rugby. Varken herrarna eller damerna går till semifinal i dag och både två kommer att sluta på c:a 6:e plats, våra sämsta prestationer sedan mycket länge.

Herrarna började Dag 1 med segrar mot två svaga lag men blev utklassade av Belgien som vann 35 – 7. Deras väntade motståndare i kvarten blev Tjeckien och inte Litauen. De senare hade visat en otrolig nonchalans och ofattbart dåligt beslutsfattande när de förlorade knappt på poolstadiet till det betydligt svagare Tjeckien. Men det hjälpte inte Sverige, ett lag med få idéer, som förlorade 22 – 26 efter att ha legat under hela matchen. Semifinalisterna blir Belgien – Litauen och Ukraina – Tjeckien. Ser ut att vara Belgien och Ukraina som slutar etta/tvåa.

Damerna på Dag 1 vann två matcher mot svagt motstånd och hade lite otur när de förlorade vid slutsignalen mot Rumänien. Det blev kvarten mot Finland där Sverige under långa perioder knappt vidrörde bollen och ett allt annat än imponerande Finland vann 14 – 7. Semifinalerna blir Tyskland – Finland och Rumänien – Tjeckien. Skulle förvåna om inte Tyskland och Rumänien går vidare.

Sverige har nu misslyckats avancera i Europa när det gäller herrarnas 7- och 15-manna och damernas 7-manna. En viktig bidragande faktor när det gäller herrarna är inkompetent administration och laguttagning. När det gäller damerna är vi kanske inte tillräckligt bra, fast det hjälper inte att vi inte tycks ha tillgång till våra två bästa spelare. Rebecca K. och Carina har dock genomgående varit outstanding.

Vad gör nu förbundet? Man kan inte rimligtvis låta den nuvarande uppsättningen rulla ett år till. Varför inte kalla klubbarna till ett möte för att diskutera hur vi skall gå vidare med våra tämligen misslyckade landslag?