Efter spaltkilometer om U18-tjejernas förberedelser inför Europas 7-manna mästerskap är det plötsligt total tystnad från SRF om själva turneringen.

Nåväl, de som har tillgång till TV har konstaterat att Sveriges gruppmatcher dag 1 blev: Sverige 0 Frankrike 48; Sverige 7 – Italien 20; Sverige 0 – Irland 24. Det blev således 0 poäng och en poängskillnad på -85. Sverige kom klart sist av 12 deltagande lag och skall nu för andra gången möta Italien om platserna 9 – 12. Jag vill påminna än en gång att det knappt finns några rugbyspelare i Sverige i den kategorin.
Standarden i turneringen var enligt min uppfattning rätt hög, vilket understryker att Sverige hade inget att hämta i detta sällskap. Det lär vara så att de fått pengar på ett bräde för att delta, samtidigt som träningslägret för herrarnas 15-manna landslag inte beviljats en krona utan får skramla bland deltagarna.
Denna snedvridna syn på hur pengarna fördelas inom svensk rugby av SRF är en grov förolämpning mot herrarna. Jag har svårt att förstå hur klubbarna i Sverige acceptera den osynliga styrelseordförandes agerande.