Sverige spelar två landskamper i EM i oktober. Ansvarig i SRF för landslag Pasi Niemela har meddelat att Sverige har träningsläger den 23/24 september och att en träningsmatch mot Danmark ingår. Utmärkt! Vi informeras dock ej om vilka som leder och ingår i truppen. Är detta den nya strategin? Ge ingen information och då kan man inte bli kritiserad. Det finns andra belägg: David Henley nämndes aldrig som U18 tränare och Anders Svärd fick veta av nye Generalsekreteraren Neil Johnson att ansvariga för 7-mannalaget skulle ”meddelas 2018”.

Normalt skulle en tränare med så många misslyckanden bakom sig som Kanogo få gå. Kritiken bl. a. gick ut på att han inte pratade med tränarna och att han inte gick på matcherna. Sedan dess har han pratat åtminstone en gång med Exiles tränare och han har varit i Enköping för matchen mot Exiles och på Årsta för dubbelmatcherna i helgen. Det tyder på att han har fått förnyat förtroende fast Säpofilialen SRF som vanligt tiger som muren.
Den tredje aspekten på kritiken var hans uttagningar. Flera spelare har representerat Sverige som knappt skulle platsa i Exiles B-lag. En del av problematiken var att flera spelare till sist vägrade spela för Sverige med honom som tränare. Jag kan inte erinra mig att några tackade nej till Massey när han kallade till landslaget för 7-manna.

Hur som helst, här är ett bidrag till det jag uppfattar vara en bra uppsättning till matcherna i oktober. Jag har sett kanske hälften av alla Allsvenska matcher i år, delvis tack vare Youtube. Inom parentes har jag angett åldern, samt antalet år i Sverige, om vederbörande inte är ”inföding”.

Sverige XV-manna hösten 2017

1. Mak Jelec Dozo – Exiles (29, -)
2. James Derbyshire – Exiles (28, 6)
3. Mark Beveridge – Exiles (39, 9)
4. Daniel Chamberlain – Exiles (28, 6)
5. Andy Daish – Old Albanians (31, – )
6. Erik Sjöbeck – Pingvin (26, -)
7. Sean Burke – Exiles (27, 5)
8. Chris Bradley – Exiles (30, 6)
9. Matt Mitchell – Exiles (33, 8)
10. Dustin Eaton – Exiles (31, 6)
11. Robin Fransson – Enköping (26, -)
12. Neill Erasmus – Exiles (27, 6)
13. Rikus van Niekerk – Exiles (27, 6)
14. Oliver Sharp – Exiles (23, -)
15. Fredrik Enstad – Södertälje (25, -)

16. Theodor Karlsson – Exiles (18, – )
17. Casper Forsberg – Exiles (18, -)
18. Erik Sandberg – Exiles (21, _)
19. Jonathon Edwards – Göteborg (30, 5)
20. Jonas Zengler – Trojan (31, -)
21. Erik Arvidsson – Pingvin (26, -)
22. Matthew Keane – Pingvin (24, 3?)
23. Oliver Callaghan – Amstelveense (25, -)
Några kommentarer:
1.Vad pinsamt! 11 Exiles bland de 15 främsta! Ja, men vi har bara två bra lag i Sverige och många av Pingvins nyckelspelare är inte behöriga. Finns andra bra, gömda namn?
2.Vi behöver några nya hårdingar i första och inte minst andra ledet. Andraledare är bra på att hoppa, men inte trycka. Kanske Andy Daish, men oklart om han är med i OAs A-lag. Svenska klungan har mosats gång på gång på senare år.
3.Vet inte om Matthew Keane har uppnått tre år än.
4.Vi har bra backar, många från 7-manna. Dessutom kan flera spela överallt.
5.Vet inte om några kan vara skadade. De flesta har dock spelat nyligen.

Uttagna till träningslägret kommer rimligtvis att meddelas snart, samt Tränare och manager.

Hoppas att jag träffat rätt i några enstaka fall.