Ett par roliga semifinaler för damerna. Exiles byggde upp en ledning på 19 – 0 i Vänersborg, men hemmalaget kunde närma sig till 19 – 12. Matilda Mahlberg avslutade dock med sitt fjärde försök till 26 – 12 och gav Exiles en rätt så betryggande ledning inför returen om ett par veckor i Stockholm. Enligt Enköpings syn på saken förde de matchen på hemmaplan mot Skåne Ladies. Det blev dock Skåningarna som tog hem spelet 12 – 7 efter två försök av Sara Jacobsson. Lutar åt Exiles – Skåne Ladies i finalen men sista ordet är inte sagt än. Pinsamt om ett distriktslag skulle vinna SM fyra år i följd men finns någonting som är bra i svensk rugby för tillfället?

Herrarna hankar sig fram med fyra överlevande klubbar, men standarden sjunker för varje vecka som går. Exiles gjorde sex ändringar i första uppsättningen från veckan innan men var fortfarande en helt annan klass än Lugi. Det blev 68 – 5 efter 60”, men då var samtliga sju Exiles reserver på plan. Exiles vann de sista 20 minuterna 7 – 5, men då hade Lugi viss hjälp av 8 – 1 i straffar.

Som helhet var matchen långtråkig. Under den första timmen gjorde Exiles försök nästan varje gång de fick tag på bollen. Mot slutet stannade matchen av nästan helt, med utdragna inkast och klungor i snigelfart och en straff mot Exiles varannan minut. Inte i närheten av allsvensk standard.

Serien borde rensas från Pingvins matcher, men det är frågan om SRF klarar det inom överskådlig tid. Tabellen borde vara, med antalet spelade matcher inom parentes:

Exiles (4) 19, Enköping (3) 11, Spartacus (3) 8, Lugi (4) 1.

Avgörande blir nog Exiles – Enköping, som bör kunna gå om två veckor.

Div. 1 har varit en hyfsad serie. Ettan lär bli Hammarby, som lämnat en w.o., likaså trean Uppsala. Segraren bör således bli tvåan Erikslund som förlorat fem av sina sex senaste matcher. Babas kom fyra men ställde upp med fullt lag på alla tolv matcher. Inte så lätt att vinna då klubbens 23 bästa spelare finns på annat håll varje vecka.

Många ser nog fram emot Ungdoms-SM i Enköping nästa vecka med många lag på alla nivåer. Exiles ställer upp med c:a 100 spelare.