Vikings hamnade i den svåraste gruppen och förlorade relativt stort mot två av de bästa lagen i turneringen. Först blev det 42 – 0 i baken mot Daveta från Fiji, som vunnit turneringen sex gånger. Gör man ett litet fel och det blir 7 poäng under stolparna. Sedan blev det 35 – 7 mot Hong Kong Dragons, också ett lag nära internationell nivå. 10 – 7 i halvtid men sedan vidrörde Vikings aldrig bollen.

Till sist blev det Cottesloe från Australien. Och då blev Vikings mycket mera samspelta. Med varierat anfallsspel, aggressiv tackling och kamp om bollen ledde Svenska laget 22 – 0 i halvtid och segern var i hamn. Det blev till sist 29 – 5 och Vikings kom till kvartsfinal med ett nödrop. Kvarten blir en ny tuff match mot Tribe 7, ett australienskt lag med flera landslagsmässiga spelare. Vi får se hur det går.