Samma ölmagar, samma spelare ur gärdsgårdsserier, samma B/C nivå, ett fåtal spelare av internationell klass. Ukraina är visserligen svaga, de har förlorat sina fem senaste matcher, men inte kan de förlora mot detta ”svenska” lag?

Sverige har bytt ut fem spelare från Ungernmatchen, antagligen p g a skador eller otillgänglighet:
Oscar Larsson Pingvin
Ehsan Fadaker Hammarby
Tom Milner Ilkley
Jono Edwards Göteborg
Jack Duffy Landsdowne

De som tillkommer kan inte rimligtvis uppfattas som förstärkningar (möjligtvis med ett undantag):

Jonas Zengler Trojan
Adam Christersson Kalmar Södra
Christoffer Andreasson Göteborg
Philip Murphy Trinity College Dublin
Linus Clarén Trojan

Rugby i Ukraina genomgår som sagt en kris; ett inbördeskrig pågår och många av klubbarna härstammar från det militära. I våras förlorade de t ex med 50 poäng mot Schweiz. Men så dåliga är de inte. Jag såg deras cupfinal förra veckan mellan Odessa och Olymp Kharkiv. Backarna mediokra men många stora, starka, atletiska forwards. Det skulle förvåna om inte den svenska klungan blir helt överkörd.
Jag tror att Sveriges bästa lag, som inte skulle omfatta mer än 3 – 4 ur den uttagna truppen mot Ukraina, skulle ha en chans i lördagens match. Men de som de facto representerar Sverige är långt ifrån den nivån.

Lördagens andra match i Conference N 1 bjuder på det baltiska derbyt mellan Lettland och Litauen. Vi har sett hur Lettland med viss möda kunde slå Ungern förra veckan, dock utan att göra försök, medan Litauen gör nu sin entré. De senare har visat sig vara starkare än sina grannar på senare år och det skulle förvåna om de inte vinner och bäddar för en avgörande match mot Ukraina vecka därpå.