Dam-VM är avslutat med en spännande final mellan NZ och England. Det feministiskt inriktade SRF har inte orkat skriva en rad om matcherna: bara en blänkare om att turneringen börjar, en tablå om sista dagens matcher och matchstreaming efteråt från World Rugby. Skall vi förvånas over att damrugby I Sverige är på väg utför?

Damerna har spelat ett 7-manna SM där standarden var bedrövlig. Den enda match med viss kvakitet var finalen mellan Vänersborg och Exiles.Därefter följde 15-manna SM. Fyra lag i Norr, fem i Söder. Standarden än en gång för det mesta bedrövlig. Exiles har gjort nästan 400 poäng på fyra matcher och kommer med stor säkerhet att vinna Norra gruppen. Berserkers gör i bästa fall ett forsök per säsong, Uppsala går utför och Enköping får ihop ett lag genom att ta in flera från Linköping. Endast en av åtta matcher hittills har spelats med två 15-manna lag.

I Söder är det ännu värre. Fem lag av vilka Göteborg hoppar av efter en omgång. Tre w.o. och fem spelade matcher hittills. De två sista matcherna blir antagligen också w.o.

Rätt uppenbart att det finns enbart två, möjligtvis tre fungerande lag. Även här är det troligt att det blir Vänersborg och Exiles som möts i finalen. Obs. En finalmatch, säsongen är så späckad att det inte finns plats för hemma – borta. Då gynnas Vänersborg eller Exiles genom slantsingling.

Det totala antalet dammatcher i Sverige blir 22, lite drygt en i veckan under säsongen. Det kan inte bli särskilt mycket sämre.

Och nu skall det bli ett nytt damlandslag! Samtidigt som nästan inga andra europeiska lander har 15-manna landslag numera. De som är desperate angelägna om att få ihop ett europeiskt mästerskap är Spanien som är förbannade att de aldrig får vara med i 6N. Och SRFs styrelseordförande. Tveksamt om de lyckas. Men en massa pengar kommer det att kosta.