Jag sade att jag inte skulle skriva mera om veckans landskamp eftersom jag inte ansåg att det uttagna laget var representativt. Efter veckoslutets matcher finns ingen anledning att ändra på det omdömet.

Jag har skrivit åtskilliga gånger att den svenska klungan varit klart undermålig och en bidragande orsak till att Sverige förlorat 20 av 21 landskamper under den nuvarande SRF –ledningen. Sverige har ont om bra forwards och om de nästa aldrig tränar ihop kommer de tveklöst att förlora de flesta landskamperna.

Det uttagna laget har 4 forwards från Hammarby, 2 från Pingvin, 1 från Exiles och 0 från Enköping. De möttes om Mästerskapet resp. tredjeplats i helgen. Exiles kom etta och Enköping trea. Jag hoppas några läsare har sett matcherna eller åtminstone första matchen i Trelleborg och andra matchen i Enköping på Youtube.
I båda matcherna mellan Exiles och Pingvin dominerade Exiles i klungan vare sig det var deras första eller andra första led. Pingvin trycktes tillbaka 2 – 3 meter vid nästan varje insättning. Pingvins aktuella landslagsmän, Oscar Larsson och Erik Sjöbeck utgjorde andra ledet. De är båda två duktiga spelare men klungaspel verkar inte vara deras starka sida

Andra matchen om 3dje plats som gick i helgen i Enköping var mycket mera skrämmande. Hammarby´s fyra aktuella Sverigeuttagna var Marcus Loxvi, Christopher Sidgwick, Ehsan Fadakar och Christopher Nilserius (även Södertälje). De spelade mot ett ungt och entusiastikt gäng från Enköping som bokstavligen körde över dem. Varje Hammarbyklunga trycktes 5m., 10 m. och stundtals 15 m. bakåt och Enköping vann lätt. Det är en svindlande tanke att hälften av Hammarbys klunga kommer att ställa upp i Sveriges färger nu på lördag. Jag tror att vi kan utgå ifrån att Sverige på nytt kommer att göra en mycket svag insats och chanserna att vinna sjunker drastiskt. Det hedrar Marcus Loxvi när han fick en fråga om spelarna: ”De kunde inte få de bästa spelarna, så de valde oss”. Vemodigt men tyvärr delvis sant.

På tal om de ”bästa spelarna” är budskapet fråm SRF att många tackade nej till spel för att de ville åka till Singapores sjumannaturnering i början på november. Laget är inte klart än och antagligen blir det t ex inte fler än 4 Exiles som följer med. Av Exiles klunga som spelade bra i lördags var 6 landslagsmän och vad jag vet var de flesta tillgängliga för spel mot Ungern. Som vanligt uppgift mot uppgift och naturligtvis inga offentliga uttalanden från vårt dysfunktionella SRF.